Wijnhandel Moreau
Van Heutszlaan 27
6711 KK  Ede

Tel. 06-20602255
info@wijnhandelmoreau.nl

KvK: 56213034

Bank NL43 INGB 0748622160
tnv. F.Morauw

Wij verkopen geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar.

 

Selecteer een pagina

Welkom bij Wijnhandel Moreau

Mas Saint Laurent Picpoul de Pinet 2018

Mas Saint laurent picpoul pinet

Mas Saint Laurent Picpoul de Pinet 2018

11.50

Picpoul de Pinet, dè vis en Fruits de Mer wijn uit het achterland van Cap d'Agde, bij het Bassin de Thau aan de middelandse zee. Maar dit is geen doorsnee Picpoultje. Hier worden de rendementen laag gehouden en wordt er langzaam vergist. De wijn rijpt vervolgens op z'n fijne lie in houten vaten en krijgt hierdoor meer diepgang en structuur. Geuren van abrikoos, mandarijn, hooi, rijp wit fruit, honing, met warempel iets oxidatiefs, mondvullend, bijna vettig, goed ondersteund door fijne zuren, bittertje, lengte, heel lekker. Gaat ook enkele jaren mee. De grote Hamersma 2020: 9 punten (voor de 2017) "

Picpoul van oude stokken. Maar die zijn bijlange na niet zo oud als de kalkgrond waarin zij aarden. De wijngaarden van Mas Saint Laurent liggen midden in wat wel omschreven kan worden als het Jurassic Park van Zuid-Frankrijk: tussen 145 en 66 miljoen jaar oud. Weinig toeristen toen daar. Wel veel dinosaurussen.

Fossielen en botten hebben nu een terroirrol gekregen. En zelfs nederig wit als picpoul de pinet gaat dan bijzondere prestaties leveren. Vooral omdat – het zal geen toeval zijn – wijnmaker Tarroux een ‘ouderwetse’ manier van wijn maken aanhangt. Lage rendementen. Lang vergisten. Rijping sur lie. En dan kunnen er zomaar mooie dingen gebeuren.

Dan proef je in 2020 een witte Zuid-Fransman uit 2017 waarvan het overdreven is om te zeggen dat die het wachten tussen de 145 en 66 miljoen jaar waard was, maar dat-ie wel bijzonder smakelijk, karaktervol en anders is dan de doorsnee picpouls die ons ook via de supermarkt bereiken. Bloemig, appel-peer-perzik, fijn gevuld, zuidkruidig, kalkig, ziltig en met kekke zuren."

Producent: Mas Saint Laurent
Wijn: Picpoul de Pinet 2018
Kleur: wit
Druiven: Picpoul de Pinet
Karakter: elegant, bloemig en verfijnd
Vinificatie: langzame gisting, rijping op lie, deels op houten vaten.
Drinken: nu – 2022/23
Bij schaal- en schelpdieren, vis, salades, groenteschotels, geitenkaas, wit vlees
Alc.: 13%
Prijs per fles: €11.50
Doosinhoud: 6

 

Wijnen per land